Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gobiten.

 
Skriv ut

70-talets omtyckta mjuka kaka. "Alla" gjorde den här uppe i Norrland. Jag kan lova att den är god.

Ingredienser

Instruktioner

Smält margarin (eller smör som jag alltid använder), blanda i socker och rör om. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda sen alla de övriga ingredienserna i smeten och rör om. Häll den i en väl smord och bröad, rund kakform. Jag tar en löstagbar bottenform. Grädda kakan ca.45 minuter i 175 grader varm ugn. Glacyr: Under tiden att kakan gräddas,sjuder man upp ingredienserna till glacyren, och brer på kakan sedan den kallnat något.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.