Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

God kassler- och broccoligratäng

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Klassisk kassler- och broccoligratäng med hemgjord ostsås. Vi tycker det blir godast så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225º. Koka broccoli enligt anvisning på förpackningen. Strimla kasslern. Lägg broccoli och kassler i smord ugnsfast form.
  2. Smält margarin i en kastrull och rör ned mjölet. Häll i mjölken under omrörning och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka 2-3 minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar. Rör ner den rivna osten.
  4. Häll ostsåsen över kassler och broccoli. Ställ in ugnen och gratinera ca 20 minuter.
  5. Servera till pasta eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • smultronkyss 3 februari 2009

    gott och enkelt. Denna rätt blir det fler gånger.

  • mitamarita 19 mars 2010

    Jättegott!

  • annis70 2 juni 2011

    En mycket god gratäng och enkelt :)

  • Cassiopeya 9 februari 2012

    Oj vilken höjdare! Verkligen jättegod och enkel att göra. Använde fryst broccoli och det gick jättebra. Ska bara komma ihåg att inte ha för mycket salt i ostsåsen nästa gång eftersom både kasslern och osten jag använder är ganska salta. Första gången åt vi den som ensamrätt med knäckemacka till. Idag fick den sällskap av råris och lite gurka. En rätt vi absolut kommer laga igen. Tusen tack för ett superrecept :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.