Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Goda saftiga knyten med grytbitar

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Dessa knyten blir så saftiga och goda och möra så dom smälter i munnen... Ett recept som jag fick för många år sen av min fd svärfar. Väldigt uppskattat av familj och vänner - och mig:)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär grytbitarna i mindre bitar ca 2x2cm. Blanda ihop soja, olja med ca 2 msk ingefära. Lägg ner köttet i en 3 liters platspåse och häll i marinaden och låt stå i ca 45 minuter. Vänd på påsen emellanåt för att marinera runt i köttet. Skär paprikan i skivor ca 2 cm tjocka
  2. Tag ut foliebitar 15 x 15 cm och lägg på en ananasskiva, 3-4 köttbitar, 2 paprikaskivor och 3-4 köttbitar igen och slutligen 1 paprikaskiva..Jag brukar göra 1 knyte per person men vill man äta mer så är det ju bara att öka antalet.
  3. Vik upp kanterna på folien och "Knyt" ihop och ställ sen alla knyten på en ugnsform och stoppa in dem i ugnen - 200 grader i ca 1 timme.
  4. Vill man göra det enklare för sig så kan man göra en potatisgratäng till detta så kan dom båda stå samtidigt i ugnen och därmed bli klara samtidigt.
  5. Vid servering så är det bara att ta varsitt knyte och ställa på sin tallrik och öppna och "hälla" ut.. Det blir rätt så mycket sky pga ananas och paprika men det är bara gott!
  6. Servera med en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.