Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste fruktkakan

 
Skriv ut

Bjöds på den här kakan en gång på en kurs. Dottern till den som bjöd hade en gång vunnit pris i Allt Om Mat med denna kaka. Omständig och med många ingredienser, men tro mej, det lönar sig. Bör avnjutas i tunna, tunna skivor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga ingredienser under Moment 1 i en gryta och låt dem småputtra på svag värme 15 min. Rör om då och då. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ingredineserna under Moment 2 i en skål eller matberedare. Tillsätt fruktblandningen och rör om ordentligt, dock ej i matberedaren.
  3. Fördela smeten i 8 smorda 4 dl-aluminiumformar eller 2 1,5-liters. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 1 timme.
  4. Låt kakorna kallna uppstjälpta under sina formar med bakduk över till nästa dag. Kakan håller länge och blir bara godare och godare. Förvara den gärna i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.