Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelska Christmas Cupcakes

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den klassiska fruktkakan blir till supergoda cupcakes med vit chokladfrosting

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fikon och aprikoser i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra någon timme - gärna över natten i kylen.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
  3. Blanda i russin, cocktailbär, torkad frukt med konjaken, kryddorna, nötterna och citronskalet. Blanda mjöl med bakpulvret i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i muffinsformar. Grädda i botten av ugnen 1 timme och 20 minuter. Ta ut och låt svalna övertäckt.
  5. Hacka chokladen fint och smält den i vattenbad. Låt svalna lite grann. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten och droppa i röd karamellfärg. Spritsa på cupcakesen och dekorera med julkonfetti (finns på shoppingbutiken.se) och silverkulor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.