- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den klassiska fruktkakan blir till supergoda cupcakes med vit chokladfrosting
Instruktioner
- Skär fikon och aprikoser i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra någon timme - gärna över natten i kylen.
- Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör och sockret pösigt.
Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
- Blanda i russin, cocktailbär, torkad frukt med konjaken, kryddorna, nötterna och citronskalet.
Blanda mjöl med bakpulvret i en bunke. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och rör ihop till en smet.
- Häll smeten i muffinsformar.
Grädda i botten av ugnen 1 timme och 20 minuter.
Ta ut och låt svalna övertäckt.
- Hacka chokladen fint och smält den i vattenbad. Låt svalna lite grann.
Rör ihop chokladen med philadelphiaosten och droppa i röd karamellfärg.
Spritsa på cupcakesen och dekorera med julkonfetti (finns på shoppingbutiken.se) och silverkulor
Publicerat den
23 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar