Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste ostpajen

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Alltid gott med en ostpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Arbeta snabbt ihop mjöl, nötter, smör och crème fraiche i matberedaren med kniven monterad. Kör tills det bildas en boll.
  3. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt formen stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajbottnen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter.
  4. Blanda keso och prästost. Vispa samman ägg, grädde, crème fraiche, salt, paprikapulver och svartpeppar i en skål. Blanda osten med äggstanningen. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Dekorera med paprikatärningar. Servera pajen ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.