Att äta lyxigt behöver inte ta all tid i köket. Den här rätten är både lyxig och lätt att göra!
Extra smidigt är det med denna rätt att allt blir klart samtidigt!
Instruktioner
- Putsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. Salta och peppra. Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén.
- Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och snurra ett steksnöre runt hela filén.
- Skala potatisen och dela på mitten. Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom. Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. Baka potatisen i ugnen i ca 30 minuter på 220 grader.
- Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
- Ta ut potatis och kött samtidigt och servera varmt tillsammans med en grönsallad.
Publicerat den
15 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar