Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolaspäckad fläskfilé med champinjoner och hasselbackspotatis

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Att äta lyxigt behöver inte ta all tid i köket. Den här rätten är både lyxig och lätt att göra! Extra smidigt är det med denna rätt att allt blir klart samtidigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. Salta och peppra. Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén.
  2. Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och snurra ett steksnöre runt hela filén.
  3. Skala potatisen och dela på mitten. Skär små, täta snitt i varje halva utan att skära igenom. Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. Baka potatisen i ugnen i ca 30 minuter på 220 grader.
  4. Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
  5. Ta ut potatis och kött samtidigt och servera varmt tillsammans med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.