Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gorgonzolatårta med rökt skinka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En rikligt dekorerad tårta med mycket frukt är festligt och inbjudande. Det mustiga rågbrödet passar bra ihop med en smakrik ost som gorgonzola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödet. Mixa ost och kesella. Hacka skinkan. Blanda ingredienserna till fyllningen.
  2. Lägg ihop tre brödskivor till en botten. Bred på hälften av ostkrämen, lägg på ett lager bröd och bred på resten av ostkrämen. Avsluta med ett bröd.
  3. Blanda créme fraiche och philadelphiaost och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  4. Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, vindruvor, rädisor och selleriblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.