Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gosmammans julköttbullar

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett måste på vårt julbord. Smakerna är så härliga tillsammans. Jag lagar dem för enkelhetens skull i långpanna. De kan ju förberedas i god tid före jul och frysas in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbrödet med kryddorna och låt det sedan svälla i grädden och tillsätt sedan äggen och färserna. Blanda väl.
  2. Trilla sedan köttbullarna som vanligt. Smeten är ganska lös. Lägg köttbullarna i en långpanna. Sätt in långpannan högt upp i ugnen i 5 min. Sänk sedan värmen till 200 grader och flytta ner formen till mitten av ugnen. Rör om försiktigt. Grädda färdigt köttbullarna i ytterligare 20 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.