Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julköttbullar

 
Skriv ut

Dessa tar lite extra tid att göra men är helt klart mödan, då smaken verkligen blir julig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och låt den puttra på medelvärme, i en stekpanna tillsammans med margarinet och sirapen i ca 5 minuter. Låt den kallna.
  2. Koka upp ca 1 liter vatten tillsammans med lagerbladen, sänk värmen till medelvärme.
  3. Blanda färsen med potatisen, löken, ägget och kryddorna (lägg kryddpepparn i en mortel och mortla sönder dem).
  4. Känns färsen för fast, kan man tillsätta en skvätt vatten.
  5. Forma små fina köttbullar.
  6. Lägg i köttbullarna i det varma lagerbladsvattnet, så att det täcker bottnen på kastrullen. Låt dem ligga i vattnen tills de flyter upp till ytan, ca 1 minut.
  7. Stek köttbullarna gyllenbruna i lite smör.
  8. Upprepa tills alla köttbullar är färdiga.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.