Dessa tar lite extra tid att göra men är helt klart mödan, då smaken verkligen blir julig!
Instruktioner
- Finhacka löken och låt den puttra på medelvärme, i en stekpanna tillsammans med margarinet och sirapen i ca 5 minuter. Låt den kallna.
- Koka upp ca 1 liter vatten tillsammans med lagerbladen, sänk värmen till medelvärme.
- Blanda färsen med potatisen, löken, ägget och kryddorna (lägg kryddpepparn i en mortel och mortla sönder dem).
- Känns färsen för fast, kan man tillsätta en skvätt vatten.
- Forma små fina köttbullar.
- Lägg i köttbullarna i det varma lagerbladsvattnet, så att det täcker bottnen på kastrullen. Låt dem ligga i vattnen tills de flyter upp till ytan, ca 1 minut.
- Stek köttbullarna gyllenbruna i lite smör.
- Upprepa tills alla köttbullar är färdiga.
Publicerat den
26 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar