Saftig lammfilé som serveras med ett mos gjord på mandelpotatis, rotselleri och vitlök samt en tomatröra med rosmarin och vitlök.
Instruktioner
- Börja med moset. Skala och koka potatis och selleri mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Koka upp mjölk, smör, grädde, vitlök och olivolja, låt allt koka samman 3-4 minuter.
Pressa potatisen och sellerin. Blanda ner den varma mjölkblandningen lite i taget till ett smidigt mos.
Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Salta och peppra köttet och bryn det runtom på medelvärme i smör. Lägg i en ugnsfast form och efterstek i 150 graders varm ugn 7-10 minuter. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 7 minuter.
- Halvera tomaterna och lägg dem i en liten eldfast form och blanda med hackad rosmarin, skivade vitlöksklyftor och olivolja. Salta och peppra och baka i 200 graders varm ugn ca 10 minuter.
- Skiva upp köttet och servera med moset och tomatröran.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar