Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gott mos med tomatröra och lammfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig lammfilé som serveras med ett mos gjord på mandelpotatis, rotselleri och vitlök samt en tomatröra med rosmarin och vitlök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med moset. Skala och koka potatis och selleri mjukt i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet. Koka upp mjölk, smör, grädde, vitlök och olivolja, låt allt koka samman 3-4 minuter. Pressa potatisen och sellerin. Blanda ner den varma mjölkblandningen lite i taget till ett smidigt mos. Vispa moset fluffigt med en ballongvisp. Smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Salta och peppra köttet och bryn det runtom på medelvärme i smör. Lägg i en ugnsfast form och efterstek i 150 graders varm ugn 7-10 minuter. Vira in köttet i aluminiumfolie och låt vila ca 7 minuter.
  3. Halvera tomaterna och lägg dem i en liten eldfast form och blanda med hackad rosmarin, skivade vitlöksklyftor och olivolja. Salta och peppra och baka i 200 graders varm ugn ca 10 minuter.
  4. Skiva upp köttet och servera med moset och tomatröran.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.