Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grabbarnas risrätt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Typisk grabbrätt! Vet inte varför den kallas så!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök och rör samman det med de övriga ingredienserna i en stor gryta. Häll därefter på vatten så det täcker och låt rätten koka på låg värme i cirka 45 minuter.
  2. Smaka eventuellt av med ännu en nypa kummin, när rätten har kokt en stund. Medan köttet kokar, kan du göra i ordning tillbehören. Hacka gurkan och tomaterna. Skär bananerna i skivor och ananasringarna i små tärningar. Blanda samman allt med mango chutney, kokosflingor och russin och servera i små protionsskålar. I övrigt är det bara fantasin som sätter gränser, för vad du kan använda som tillbehör till risrätten.
  3. När köttet börjar bli klart så kokar du rikligt med ris. Rätten serveras direkt från grytan på bordet tillsammans med ris och de små portionsskålarna med tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.