Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddbakelse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mums.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt.
  2. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl.
  3. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter.
  4. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  5. 12 små, runda eller fyrkantiga bitar av tårtbottnen.
  6. Garnering: Skiva eller mosa bären och blanda dem med florsockret. Bred bär blandning på åtta av kakbitarna. Lägg de sista kakorna som lock.
  7. Vispa grädden med gelésockret till fast skum. Bred eller spritsa grädden runt kanten på kakorna. Lägg bär uppe på kakorna.
  8. Koka upp vatten och gelésocker och låt sjuda i 30 sekunder. Tag från värmen och låt svalna något innan gelén skedas över bären.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.