Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddkokta viltköttbullar och rårörda lingon med pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här köttbullarna på älgfärs får koka sig saftiga i grädde. Servera med rårörda lingon som en fullkomlig hyllning till den svenska skogen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vitt bröd och mjölk, låt svälla i 5 minuter.
  2. Stek löken i lite smör och låt den svalna.
  3. Blanda färs och salt. Tillsätt mjölk, ströbröd, stekt lök, ägg och kryddor. Blanda allt till en jämn smet.
  4. Rulla köttbullar och stek dem i smör, bara precis så att de får en gyllenbrun färg. Låt dem gå färdigt i ugn.
  5. Lägg köttbullarna i en kastrull och täck med grädde, sjud 5 minuter så att grädden kokar in något.
  6. Rör lingonen med socker så att sockret löser sig, krydda med pepparrot.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.