Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gräddsås med god lök och krämig mögelost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Man kan använda vilken mögelfärskost som helst, i övrigt det man gillar och två sorter ska det vara att smula i såsen. Äts till vilket nöt-, kyckling- eller griskött som helst eller köttbullar med pasta, potatis eller ris. Ostarna brukar finnas hos din ICA-handlare

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör såsen enligt anvisning på paketet med vatten och mjölk och smör i en kastrull. Stek skivad purjolök i lite olivolja på låg värme så den blir mjuk. Blanda i osten tillsammans med purjolök i såsen och alla andra varor förutom citron. Låt såsen puttra upp och vispa så den blir slät och späd med vatten tills rätt sås-tröghet uppstår. Avrunda och smaka av med droppar av citron eller lime.
  2. Det går även tillsätta tex färsk riven vitlök, chili, paprikapulver, mald blandpeppar i såsen
  3. Servera med nåt stekt kött som tex grytbitar eller kycklingbitar med ris och lite andra små grönsaker i

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.