Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grahams bröd!

 
Skriv ut

Super gott bröd

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Smula sönder jästen i en bunke. 3. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. 4. Häll blandningen över jästen och rör om. 5. Tillsätt salt, socker, grahamsmjöl och cirka 6 deciliter av vetemjölet. 6. Arbeta degen kraftigt för hand eller i en matberedare. Arbeta in lite mera mjöl om degen verkar för lös. 7. Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa 15-30 minuter. 8. Smörj undertiden en plåt. 9. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Arbeta den smidig och tillsätt eventuellt lite mera mjöl om det behövs. 10. Rulla ut degen till två 20 centimeter långa längder. 11. Lägg dem på plåten, lägg på bakduken och låt dem jäsa på en varm plats tills de vekar lätta och porösa, cirka 20-30 minuter. 12. Grädda mitt i ugnen 10-15minuter. 13. Låt bröden svalna på ett galler

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.