Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng med rödspätta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Perfekt bjudmat, dock lite pyssligt. Maträtten är dock värd pysslet, den kan förberedas fram till moment 2.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka lök och svamp. Fräs hacket med margarin tills all vätska från svampen dunstat in och röran får lite färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg ut fiskfiléerna och salta lätt. Fördela fyllningen över fisken och vik sen filéerna tvärs över på mitten. Lägg dem på ett lättsmort ugnsfat. Täck fatet med aluminiumfolie och stick några lufthål. Så kan fatet ev vänta i kylen.
  3. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skär köttet i klyftor. Koka broccolin i små buketter och låt dem rinna av. Rör ut såsen med lite grädde och smaksätt dem med citron och dragon.
  4. Sätt in fiskfatet mitt i ugnen i 275 grader i 10-15 minuter. Fisken är klar när den är vit och fast. Ta bort folien och slå av det spad som bildats.
  5. Bred såsen över fisken och stick ner tomatklyftor och broccoli här och var mellan fiskfiléerna. Strö på finriven ost och pudra lätt med paprikapulver. Gratinera i övervärme tills osten smält och ytan har fin färg. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.