Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratäng på havets frukter med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svamp och skaldjur, god fisk/lax och en sås smaksatt med dragon samsas i den här lättlagade gratängen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förväll svampen i eget spad ca 10 minuter. Krydda med lite salt och peppar.
  2. Rensa krabban. Häll spadet av musslorna och spara det.
  3. Pochera fisken i vin och musselspad tills den är fast och ogenomskinlig. Spara spadet och skär fisken i bitar.
  4. Lägg fisk, krabba, musslor och svamp på ett smort ugnssäkert fat.
  5. Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör i mjölet och späd med vatten, fiskspad, mjölk, grädde och buljongtärning. Koka upp såsen under omrörning och tillsätt tomatpuré, dragon och cayennepeppar. Smaka av såsen och häll den över gratängen.
  6. Strö över ströbröd och ost. Gratinera i 225º ugn 15-20 minuter eller tills gratängen fått fin färg och osten smält.
  7. Kokt ris eller pressad potatis är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.