Svamp och skaldjur, god fisk/lax och en sås smaksatt med dragon samsas i den här lättlagade gratängen.
Instruktioner
- Förväll svampen i eget spad ca 10 minuter. Krydda med lite salt och peppar.
- Rensa krabban. Häll spadet av musslorna och spara det.
- Pochera fisken i vin och musselspad tills den är fast och ogenomskinlig. Spara spadet och skär fisken i bitar.
- Lägg fisk, krabba, musslor och svamp på ett smort ugnssäkert fat.
- Smält smöret till såsen i en kastrull. Rör i mjölet och späd med vatten, fiskspad, mjölk, grädde och buljongtärning.
Koka upp såsen under omrörning och tillsätt tomatpuré, dragon och cayennepeppar. Smaka av såsen och häll den över gratängen.
- Strö över ströbröd och ost.
Gratinera i 225º ugn 15-20 minuter eller tills gratängen fått fin färg och osten smält.
- Kokt ris eller pressad potatis är gott till.
Publicerat den
26 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar