Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad blomkål med stekt fläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassiskt gott ! På samma sätt kan du även tillaga broccoli, brysselkål och andra goda kålsläktingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250°.
  2. Förväll blomkålen i lite lättsaltat vatten tills den är knappt mjuk. Låt den rinna av. Spara lite av kokspadet.
  3. Lägg blomkålen i en ugnsform.
  4. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull, späd med kokspad och mjölk och småkoka 5 minuter. Krydda. Ta såsen av värmen och rör ned osten.
  5. Slå såsen över blomkålen och gratinera i ugn tills ytan har fin färg.
  6. Skiva fläsket, stek det och lägg det över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.