Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé med hemmagjord bearnaise och rotfruktsblandning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Överraska dina middagsgäster med något riktigt gott. Läcker fläskfilé gratineras i ugnen på ett lager av rotfrukter och under ett täcke av hemmagjord bearnaisesås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med köttet. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa köttet, krydda med salt och peppar och bryn i smör så att det får lite färg. Ställ åt sidan.
  2. Förbered rotfrukterna. Skala och dela i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek rotfrukterna och löken i olivolja tills de fått lite färg men fortfarande är knapriga. Smaksätt med salt och peppar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form.
  3. Skär köttet i ca en cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå rotfrukterna.
  4. Gör såsen. Smält smöret på svag värme. Vispa äggulorna med 1 msk vatten, vinäger, dragon, persilja och lök i en kastrull på mycket svag värme. Det ska bli ett fast skum.
  5. Dra kastrullen från värmen och tillsätt det smälta smöret droppvis medan du fortsätter att vispa lugnt. Smaksätt med citron, salt och peppar. Skeda såsen över köttet. Tillaga i ugnen 20-25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.