Överraska dina middagsgäster med något riktigt gott. Läcker fläskfilé gratineras i ugnen på ett lager av rotfrukter och under ett täcke av hemmagjord bearnaisesås.
Instruktioner
- Börja med köttet. Sätt ugnen på 175 grader. Ansa köttet, krydda med salt och peppar och bryn i smör så att det får lite färg. Ställ åt sidan.
- Förbered rotfrukterna. Skala och dela i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek rotfrukterna och löken i olivolja tills de fått lite färg men fortfarande är knapriga. Smaksätt med salt och peppar. Lägg rotfrukterna i en ugnsfast form.
- Skär köttet i ca en cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå rotfrukterna.
- Gör såsen. Smält smöret på svag värme. Vispa äggulorna med 1 msk vatten, vinäger, dragon, persilja och lök i en kastrull på mycket svag värme. Det ska bli ett fast skum.
- Dra kastrullen från värmen och tillsätt det smälta smöret droppvis medan du fortsätter att vispa lugnt. Smaksätt med citron, salt och peppar. Skeda såsen över köttet. Tillaga i ugnen 20-25 minuter.
Publicerat den
17 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar