Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad hummer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott och festligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv hummern.Ta bort magsäcken och tarmen och ta ut allt kött. Knäck klorna och ta ut köttet. Skär köttet i bitar.
  2. Fräs matfett och mjöl. Späd med vätskan och låt såsen koka i 3-5 minuter.Tillsätt äggulan. Smaksätt såsen med vin, salt och peppar och blanda ner hummerköttet.
  3. Putsa skalen och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Fördela stuvningen i skalen. Strö osten över och gratinera rätten i 275 grader ca 8 minuter eller tills den fått färg.
  4. Servera med smör och rostat bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.