Den mest klassiska hummern i den gastronomiska litteraturen är nog Hummer a´la Américaine, denna variant skiljer sig totalt från Américaine men är väl så god. Fuskar lite med Hollandaisesåsen för att förenkla.
Instruktioner
- Dela hummern på längden och avlägsna magsäcken som sitte längst fram, tag ur allt kött och hummersmöret och skrapa skalet väl. Knäck klorna och tag ur köttet. Skär allt hummerkött grovt.
- Fräs löken mjuk utan att den får färg, tillsätt tomatpurén och fräs en ögonblick. Rör i Hollandaisesåsen och grädden och koka hastigt upp, låt sjuda några minuter. Smaka av med dragon, salt och senap, tillsätt cocgnac. Rör i hummerköttet och hetta upp stuvningen utan att koka.
- Fyll hummerhalvorna med stuvningen, blanda vitt rivet bröd med parmesanosten och strö över.
Gratienra i ugnen ca 8-10 minuter i 250 grader.
- Servera med rostat bröd & smör samt ett glas torrt vitt vin.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt otroligt gott med lite höftning bland ingredienserna. Mycket bra recept på hummer: