Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad kassler

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett recept från Aftonbladet. Gott snabbt och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sätt i gång riskoket.
  3. Tina fryst broccoli några minuter i micron eller spola med varmt vatten 1 minut och låt rinna av i en sil.
  4. Den behöver inte vara helt tinad.
  5. Skär färsk broccoli i buketter och skiva stammen rätt tunt i snygga bitar.
  6. Skär kasslern i skivor sen i centimersbreda stavar.
  7. Skär tomaterna i klyftor.
  8. Slarv varva broccoli, kassler och tomater i en ugnsäker form.
  9. Smaka av ost keldan med lite salt och generöst med timjan och peppar.
  10. Häll ost keldan över kassler och grönsakerna.
  11. Gratinera i 20 minuter.
  12. Servera med riset till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.