Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad lax med basilika och Västerbottensost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En uppdaterad version av den klassiska fiskgratängen. Smakrik och krämig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär laxen i portionsbitar och salta. Hetta upp en stekpanna och klicka i smör. Stek svamp och vitlök i ca 5 minuter. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den mjuknat. Tillsätt tomaterna.
  3. Täck botten på en ugnsform med svampblandningen. Lägg laxbitarna ovanpå och dra några varv med pepparkvarnen. Blanda alla ingredienser till såsen och häll den över fisken.
  4. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med en grönsallad och ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.