Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerade räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Smarriga räkor i tomatsås gratinerade med två sorters ost. Perfekt som "fredagsgott" eller på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva champinjonerna och fräs i smör på hög värme till dess de fått lite färg, salta och peppra.
  2. Rör samman räkor, tomatsås, champinjoner, olivolja, pressad vitlök och ev. chili i en ugnssäker form. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strö över den rivna osten och gratinera högt upp i ugnen på 250 graders värme i c:a 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Låt den inte stå längre för då blir räkorna sega.
  4. Servera med baguette eller vitlöksbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maunil 1 mars 2008

    Tack för ett jätte gott recept en jättegod frukostbuffe njöt jag och min man av. Han hälsar och tackar hoppas jag kan bjuda igen med något recept. Maudan

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.