Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravad strömming med forellrom

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Perfekt till midsommarbuffén.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Portionerna är beräknade som bufféportioner.
  2. Dra bort ryggbenet och skinnet från strömmingen.
  3. Blanda alla ingredienserna till gravningslagen och se till att saltet och sockret löser sig. Lägg i strömmingen och ställ i kylen, 12-16 timmar. Kolla att strömmingen är vit rakt igenom. Då är den gravad och klar.
  4. Lägg strömmingen i ett durkslag och låt rinna av.
  5. Hacka dillen och riv pepparroten. Blanda med gräddfilen, majonnäsen och forellromen. Vänd ner strömmingen i såsen, smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer socker.
  6. Garnera med lite extra dill, pepparrot och forellrom.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.