Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gravlaxpaj med romsås

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

God att göra när man har gravad lax över. Inget ska gå åt spillo....

Ingredienser

Instruktioner

Gör pajdegen. Finfördela smöret i mjölet tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga och låt den vila kallt 30 min. Sätt ugnen på 200 C. Fräs löken mjuk utan att den får färg ca 5 min. Skär den gravade laxen i små tärningar. Blanda lök, gravlax, dill och ost. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min eller tills det fått fin färg. Blanda under tiden ihop ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar. Lägg laxfyllningen i pajskalet och slå över äggblandningen. Höj ugnsvärmen till 250 C. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min. Rör under tiden ihop ingredienserna till romsåsen. Servera pajen något avsvalnad med såsen och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.