Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekens godaste sallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Varning!!! Den här salladen är beroendeframkallande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomater gurka och paprika, skala rödlöken. Skär löken i tunna ringar. Lägg i en salladsskål. Dela tomater, paprika och gurka på mitten och skär i halvmånar (inte allt för tunna bitar), lägg i skålen. Dela fetaosten i rejäla kuber och häll över salladen tillsammans med oliverna.
  2. Pressa citronsaften i ett glas. Tillsätt rejält med salt, peppar och oregano, rör om noga. Häll olivolja i dressingen så att andelen citron/olivolja är 50/50. Blanda och fördela dressingen över salladen med en sked. Låt vila 10-15 minuter, rör om en gång under tiden.
  3. Servera med ett vitt bröd eller vitlöksbaguette.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.