Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk aubergine och potatisgratäng med lammbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lite annorlunda allt-i-ett form som jag hittade i gratis-tidningen 7

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den och auberginen i tunna skivor. Varva potatis, aubergine och hackad lök i en smord ugnsform. Blanda krossade tomater, pressad vitlök, olivolja, socker, salt och peppar. Häll detta över potatisen, rör om så att allt blandas. Grädda i 50 minuter.
  2. Blanda lammfärs, vatten, pressad vitlök, citronskal, mynta, salt och peppar. Forma små biffar. Lägg dem ovanpå gratängen och låt dem sjunka ner och täckas något av tomatsåsen. Grädda ytterligare 20 minuter.
  3. Ugn 200'

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.