Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Bland det absolut godaste jag någonsin ätit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman marinaden.
  2. Strimla kycklingfilén. Låt sedan kycklingen ligga i marinad minst ett par timmar, helst över dagen.
  3. Klyfta potatisen och dela morötterna i bitar.
  4. Fyll sedan en långpanna med potatisen och morötterna och låt det stå i ugnen i cirka 20 minuter.
  5. Dela under tiden paprikorna i lite större bitar, klyfta rödlöken och tomaterna.
  6. Ta ut långpannan och lägg över grönsakerna, den marinerade kycklingen med lite marinad, strö över oliverna och smula över fetaosten.
  7. Krydda med nymalen peppar, citruskrydda, dragon och eventuellt lite salt.
  8. Vänd försiktigt några gånger och häll på mer teriyaki o soja om det ser för "torrt" ut.
  9. Skall stå i 200 grader i ungefär 30 minuter.
  10. Servera med gärna med tzatziki och ett grekiskt lant eller olivbröd till.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Berta 17 augusti 2009

    Jättegod kycklingrätt! Vi är lite känsliga för vitlök så jag minskade till en klyfta och skrapade dessutom bort vitlökshacket från kycklingbitarna när de var färdigmarinerade. Behövde inte ta någon extra Teriyaki eller soya och det blev ändå sååå gott.

  • Mawsan 21 augusti 2009

    Så jättegott! Hela familjen tyckte det var toppen och dessutom är det ju en perfekt bjudrätt när man är många. Kommer säkerligen att göras fler gånger! Tack för receptet!!! /Mawsan

  • Vxlhaxan 22 augusti 2009

    Gjorde detta till middag och det va hur gott som helst. Blir en klar 5:a från oss.. La till färska champinjoner också.. Kommer definitivt att göras fler gånger...

  • Starlight-78 13 september 2009

    Mmmm, det här vvar jättegott, får högsta betyg av mig! Smidigt med all mat i samma form!

  • tokmia 11 oktober 2009

    Det här är så jätte jätte jätte gott! Tack så oerhört mycket för receptet!

  • Ambaja 21 november 2009

    Håller helt med dig,detta var väldigt gott,de bästa var ändå att rätten var så enkel att tillreda.Kommer utan vidare att göra denna rätt flera gånger.Kanske ha en Grekisk afton när jag nästa gång bjuder mina väninnor på mat. Tack för ett fint recept, hälsar Ambaja

  • flip 13 februari 2010

    Det här var supergott! Har gjort rätten två gånger,blir absolut fler. Nyttigt också,inte så fett.Tack för ett jättebra recept!

  • canna1 14 augusti 2010

    Det var mycke gott. Det kommer att göras om flera ggr

  • skogsdunge 26 maj 2011

    Det var verkligen otroligt gott! Både kryddningen och marinaden var verkligen lyckad.

  • mammis 2 oktober 2011

    Jättegott var det. gjorde en morotstzatziki till..mums

  • lenawern 9 april 2012

    Jättegott!Fast om jag lagar det igen kör jag kycklingen med marinad för sig och potatisen med grönsakerna för sig och strör över fetaosten precis i slutet istället. Pasar jättebra med tzatiki och bröd till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.