Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk kycklingpilaff (Kotópoulo Piláfi)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Också en av mina favoriträtter från Grekland!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en stor tjockbottnad gryta och bryn kycklingbitarna lätt i 5-10 minuter, vänd dem då och då. Tillsätt salt och svartpeppar, kanel, kryddpeppar och rör om ordentligt.
  2. Tillsätt löken och fortsätt att bryna tills den blir mjuk. Rör i tomatpurén och det kokande vattnet. Lägg på locket och koka i 20 minuter, slå sedan i riset. Lägg på locket och sjud i ytterligare 20-25 minuter eller tills kycklingen är genomkokt och riset mjukt.
  3. Koka utan lock de sista 10 minuterna så att såsen blir tjockare.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 8 september 2009

    Lättlagat, gott och kalorisnålt-------- kan det bli bättre ?? !!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.