Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk löksallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fick som förrätt på en grekisk afton och tyckte den var mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken. Hetta upp olivoljan i en tjockbottnad gryta. Lägg i löken och bryn under omrörning i ca 3-5 minuter.
  2. Hacka vitlöken och tillsätt den och honungen i grytan. Fräs hastigt, ca 30 sekunder, häll sedan på vinägern och vinet, rör om väl.
  3. Skiva sellerin och hacka tomaterna. För att slippa extra kladd kan man kärna ur tomaterna innan de hackas. Rör ned tomat, selleri och tomatpuré i grytan. Koka upp och låt koka i 5-6 minuter.
  4. Lägg upp i en stor serveringsskål. Garnera gärna med strimlade selleriblad, salladskål eller lite fänkål

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.