Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk sandwich med fårost

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sandwich är alltid lite godare än vanliga mackor, visst tar det lite mer tid men det är lätt värt mödan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skölj tomaterna och skär dem i fjärdedelar. Skala gurkan och halvera den på längden. Ta ur kärnorna med en tesked, skär gurkan i små tärningar. Skala löken och skär i tunna ringar.
  3. Skär osten i tärningar. Blanda tomat, gurka, lök, osttärningar och oliver, rör ner olja och oregano, salta och peppra.
  4. Rör yoghurten smidig i en skål. Skölj myntabladen, torka av dem och hacka smått. Skala vitlöken, skär i små tärningar, rör ner i yoghurten. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Rosta pitabröden frasiga mitt i ugnen ca 3 minuter, skär en fiska i varje bröd, bred på olivpastan och fyll med salladen. Servera bröden med yoghurtdipp och resten av salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.