Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska biffar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En gammal favorit som jag gjort om och gjort en till min egen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen 225 grader
  2. 1. Skala potatis och klyfta. Lägg på plåt med olivolja och krydda med havsalt med örtkryddor. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter. 2. Klyfta även paprikan och rödlöken men vänta med att lägga in den i ugnen förräns det är en kvart kvar. Biffar: 3. Blöttlägg ströbrödet i mjölken 4. Blanda färs, ägg och ströbröd, lägg i kryddor, hackade örter och vitlök. 5. Forma till biffar och stek i medelstark värme. När potatisenoch grönsakerna är klara, häll av oljan från fetaosten och blanda med potatisen . 6. Servera biffarna med potatis, tzatsiki, sallad och ett gott rött vin.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • systeryster 25 juli 2008

    Gjorde en egen variant utifrån ditt recept idag, kryddad med vitlök persilja basilika och oregano + salt och peppar.Vet inte riktigt vad grekisk kryddblandning är för något, men det blev gott ändå.Nästan som de hamburgare jag fick på Kreta en gång som var fantasiskt goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.