- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En gammal favorit som jag gjort om och gjort en till min egen.
Instruktioner
- Sätt på ugnen 225 grader
- 1. Skala potatis och klyfta. Lägg på plåt med olivolja och krydda med havsalt med örtkryddor. Sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
2. Klyfta även paprikan och rödlöken men vänta med att lägga in den i ugnen förräns det är en kvart kvar.
Biffar:
3. Blöttlägg ströbrödet i mjölken
4. Blanda färs, ägg och ströbröd, lägg i kryddor, hackade örter och vitlök.
5. Forma till biffar och stek i medelstark värme.
När potatisenoch grönsakerna är klara, häll av oljan från fetaosten och blanda med potatisen .
6. Servera biffarna med potatis, tzatsiki, sallad och ett gott rött vin.
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde en egen variant utifrån ditt recept idag, kryddad med vitlök persilja basilika och oregano + salt och peppar.Vet inte riktigt vad grekisk kryddblandning är för något, men det blev gott ändå.Nästan som de hamburgare jag fick på Kreta en gång som var fantasiskt goda.