Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska biffar med lite sting

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Supergoda till gratinerad potatismos eller vanlig kokt potatis. Funka oxå som hamburgare om du vill ha lite mer sting i burgarna... men då skulle jag, om det var jag som gjorde dom, ta bort fetaosten.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienser i en skål. OBS! Gör inte för stor tärningar av fetaosten för då kan det bli problem när du ska gör biffarna. Ta sedan upp en handfull med biff-smeten och forma till en biff. Tänk på att inte göra dom för tjocka för då kan det bli svårt att få dom helt genomstekta. När du har gjort dina biffar som ska vara ca. 2-3 cm tjocka. Tar du och trycker i mitten på biffen så det blir som en liten inbucktning på båda sidor av den. Detta kommer att göra så biffen inte ser ut som en boll efter den är stekt. Tryck inte för hårt för då kan det bli så att inbuktningen inte går ut tillräckligt mycket och det blir inte riktigt stekt av den anledningen istället. Så ta det försiktigt. Sedan är det bara att steka i, med antingen smör eller olja, en stekpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.