Ett lite nyttigare snacks med grekiska smaker från fetaost, citron och ris.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Skölj spenaten, grovhacka och lägg i kokande vatten. Koka cirka 2 minuter tills den är mjuk men fortfarande har en stark grön färg. Låt spenaten rinna av, pressa ut vätskan och lägg i en stor skål.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Stek salladslöken cirka 2 minuter tills mjuk. Tillsätt salladslöken till spenaten.
- Tillsätt dill, kokt ris, citronsaft och fetaost och blanda väl. Forma till bullar, använd cirka 1½ msk till varje. Det bör räcka till 25 bullar.
- Rulla risbullarna i ströbröd tills de är helt täckta och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ugnsstek cirka 30 minuter tills de är gyllene och krosspiga.
- Servera som snacks eller som förrätt med tandpetare i, eller varför inte som en del i en grekisk buffé. Tzatziki och citronklyftor är gott till.
Publicerat den
26 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar