Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska spenat- och risbullar

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Ett lite nyttigare snacks med grekiska smaker från fetaost, citron och ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj spenaten, grovhacka och lägg i kokande vatten. Koka cirka 2 minuter tills den är mjuk men fortfarande har en stark grön färg. Låt spenaten rinna av, pressa ut vätskan och lägg i en stor skål.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna på hög värme. Stek salladslöken cirka 2 minuter tills mjuk. Tillsätt salladslöken till spenaten.
  3. Tillsätt dill, kokt ris, citronsaft och fetaost och blanda väl. Forma till bullar, använd cirka 1½ msk till varje. Det bör räcka till 25 bullar.
  4. Rulla risbullarna i ströbröd tills de är helt täckta och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Ugnsstek cirka 30 minuter tills de är gyllene och krosspiga.
  5. Servera som snacks eller som förrätt med tandpetare i, eller varför inte som en del i en grekisk buffé. Tzatziki och citronklyftor är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.