- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Den här filégrytan brukade min morfars sambo alltid göra när vi kom på besök vid festligare tillfällen. Den är en favorit i vår familj.
I ursprungsreceptet ska det vara vispgrädde och hela burk champinjoner. Men jag tycker det räcker med matlagningsgrädde och det blir godare med färska champinjoner.
Instruktioner
- Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper. Skölj och dela champinjonerna grovt.
Skölj, dela och rensa innanmätet på paprikorna. Strimla dem därefter.
- Putsa och skiva fläskfilén i centimertjocka skivor, banka gärna ut dem lite. Salta, peppra och pudra paprikapulver över fläskfiléskivorna.
Snåla inte med paprikapulvret, det ger god smak till grytan.
- Bryn skivorna försiktigt i en stekgryta.
Tillsätt champinjoner, strimlad paprika och bacon i grytan. Slå sedan på grädden och låt puttra tills paprikan blivit lagom mjuk (gott om det är lite spänst kvar).
- Grytan kan med fördel göras dagen innan då den blir ännu godare när den stått till sig. Koka den inte för länge då för då förlorar paprikan sin spänst.
- Serveras med kokt ris och en god grönsallad.
Publicerat den
30 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar