Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad bläckfisk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Här i Sverige säljs den nästan alltid fryst och för det mesta orensad. Bläckfisk fångas året runt men framför allt i Medelhavet och södra Europas kuster. Det är under sommarmånaderna som bläckfisk även fiskas utanför Danmark och Norge. Den tioarmade bläckfisken kan bli upp till 60 cm lång. De små bläckfiskarna är dock bäst, de har godast smak och bäst konsistens. Det finns många goda rätter man kan göra på bläckfisk. Här är en snabblagad variant som passar som förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bläckfisken och dra loss huvudet med hjälp av bläckfiskarmarna (tentaklerna). Inälvor och bläcksäck följer då med. Skär loss tentaklerna strax nedanför huvudet. Släng huvud och inälvor. Dra ur broskpennan som sitter inuti kroppen. Dra av skinnet. Skär upp bläckfisken till ett platt stycke med insidan upp. Skrapa bort alla hinnor. Snitta tunna parallella snitt halvvägs igenom med en vass kniv till ett rutmönster.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen
  3. Hetta upp en grillpanna med litet olja. Lägg i bläckfiskarna med den snittade ytan nedåt samt tentaklerna och stek ca 1 min. Tryck lite lätt på bläckfiskarna så rullar de ihop sig. Vänd tentaklerna. Stek alltsammans ytterligare ca 1 min.
  4. Lägg upp bläckfisken på tallrikar med rucolasallad. Stek hastigt halverade cocktailtomater med lite av dressingen i grillpannan så de blir varma. Häll det över bläckfisken och servera med dressing, flingsalt och citronklyfta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.