Svartpepparn förvälls många gånger i det här receptet, men andra ingredienser kan ju förberedas under tiden. Ur Allt om Mat 14/06.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Svartpepparsmör:
Koka upp (blanchera) svartpepparkornen i vatten 15 gånger. Byt vatten varje gång. Lägg pepparkornen i en ugnssäker form och torka dem ca 10 minuter i ugnen. Vispa smöret vitt med elvisp, tillsätt citronsaft och vitlök. Krossa pepparn i en mortel och blanda ned den. Ställ smöret åt sidan.
- Höj ugnsvärmen till 225°. Skölj och halvera paprikorna, ta ur kärnorna och dela i mindre klyftor. Skala och klyfta morötter, palsternackor och lök. Skölj och klyfta fänkålen. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
- Låt köttet ligga framme 30 minuter före grillningen. Torka det torrt, salta och peppra. Grilla ca 3 minuter på varje sida. Om grillpanna används, grilla då köttet hastigt på hög värme och efterstek i ugnen ca 5 minuter i 200°.
- Lägg upp kött och rostade grönsaker på 4 tallrikar. Forma ägg av det mjuka smöret med hjälp av 2 matskedar. Garnera med nymald svartpeppar och servera.
Publicerat den
6 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar