Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad entrecôte med svartpepparsmör och rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svartpepparn förvälls många gånger i det här receptet, men andra ingredienser kan ju förberedas under tiden. Ur Allt om Mat 14/06.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Svartpepparsmör: Koka upp (blanchera) svartpepparkornen i vatten 15 gånger. Byt vatten varje gång. Lägg pepparkornen i en ugnssäker form och torka dem ca 10 minuter i ugnen. Vispa smöret vitt med elvisp, tillsätt citronsaft och vitlök. Krossa pepparn i en mortel och blanda ned den. Ställ smöret åt sidan.
  3. Höj ugnsvärmen till 225°. Skölj och halvera paprikorna, ta ur kärnorna och dela i mindre klyftor. Skala och klyfta morötter, palsternackor och lök. Skölj och klyfta fänkålen. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och peppar och stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  4. Låt köttet ligga framme 30 minuter före grillningen. Torka det torrt, salta och peppra. Grilla ca 3 minuter på varje sida. Om grillpanna används, grilla då köttet hastigt på hög värme och efterstek i ugnen ca 5 minuter i 200°.
  5. Lägg upp kött och rostade grönsaker på 4 tallrikar. Forma ägg av det mjuka smöret med hjälp av 2 matskedar. Garnera med nymald svartpeppar och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.