Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad falukorv med chili- och ingefärastuvade morötter

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Inget för den som hatar stark mat. Något för den som - liksom jag - tycker att falukorv är en underskattad råvara som sällan kommer till sin rätt.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna till wok-såsen. Tärna morötterna fint (c:a ½ cm3) och fräs först på hög värme i några minuter. Tillsätt wok-såsen och minska värmen. Låt puttra i ungefär 6 minuter Skär falukorven på längden i 1 cm tjocka (och lagom långa) skivor. Pensla med Sweet Chili sås och sedan Liquid Smoke. Grilla på INDIREKT värme i c:a 15-20 minuter. Det syns när de är klara (gyllenbruna, men inte brända, ok?). Gör en bechamelsås på c:a 3-4 dl mjölk på ditt favoritsätt (botten- eller toppredning, vilket du vill) Tillsätt ingefäran och rör om. Tillsätt morotswoken och låt bli varmt. Servera med grillad falukorv och kokt potatis. Jag slabbade faktiskt i mig en grönsallad också, och det fungerade. Gör som du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.