Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fylld oxfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Mumsigt värre på grillen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs korv, lök, vitlök och timjan i en stekpanna. Skär ett snitt längs med hela oxfilén. Fyll med korvblandningen. Bind ihop med steksnöre. Krydda med salt och peppar runt om oxfilén och lägg på grillen.
  2. För bästa resultat använd en grill med lock och grilla med indirekt grillning till en innertemperatur på 55°. Vila 5 minuter innan den skärs upp.
  3. Med indirekt grillning grillar du under lock, utan kol direkt under det som grillas. Där placeras i stället en droppskål, som fångar upp fett och köttsafter, medan kolen läggs runt omkring och ger värme och smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.