Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad gravlax med potatis- och spenatpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En brunch kanske!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Låt smördegen tina så mycket att den går att kavla. Kavla 2 plattor smördeg tunt.
  3. Skär en 1 cm bred kant av den tredje plattan och fäst den utmed de kavlade plattornas kanter med äggulan.
  4. Grädda i ugn 200°C, ca 20 minuter.
  5. Borsta och koka under tiden potatisen. Dela potatis och rädisor (sköljda).
  6. Hetta upp en stekpanna, gärna teflon. Bryn potatis, lök och spenat i matfett i stekpannan. Salta och peppra. Blanda ner rädisor på slutet.
  7. Rör ihop kesella, saffran och citronsaft.
  8. Bred kesellablandningen på pajerna och fyll dem med spenat- och potatisblandningen.
  9. Grilla laxen ca 1 minut per sida (ska vara rå i mitten).
  10. Servera med potatis- och spenatpajerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.