Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kassler med saffransgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera kasslern och saffransgratängen med t.ex. grillade tomater - gott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Dela och skär fänkålen i skivor.
  3. Smörj en ugnssäker form och varva potatis och fänkål. Strö över vitlök, saffran, salt, peppar och timjan och häll över grädden. Lägg på oliverna och ställ in i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
  4. Skär kasslern i skivor ,knappt 1 cm tjocka.
  5. Pensla en grillpanna med lite olja och grilla kasslerskivorna någon minut på varje sida.
  6. Servera kasslern och saffransgratängen med t.ex. grillade tomater.
  7. Grillad tomat: Räkna 1 tomat/person. Dela tomaterna i två delar och bryn i stekpanna med snittytan ned.
  8. Ställ sedan i ugnen med gratängen de sista 10 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.