Saftig kryddig kyckling med goda tillbehör.
Dela gärna kycklingen på mitten i två halvor, så blir den både enklare och snabbare att grilla.
Instruktioner
- Dela kycklingen i två delar genom att skära den längsmed ryggraden. Picka köttet med en gaffel och pressa över citronsaft. Blanda ihop alla kryddor och klappa in kycklingen med dem. Gör en grop i grillkolen så att de ligger utmed sidan på grillen.
- Lägg kycklingen på gallret i mitten. Lägg på locket och grilla kycklingen ca 30 minuter på var sida, eller tills den är helt genomstekt. Prova genom att sticka i låret, saften ska vara ofärgad. Skär zucchinin i skivor och vänd dem i olja. Grilla dem 2 minuter på var sida.
- Couscoussallad:
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda basilika, oja, parmesan, salt och peppar. Skölj och hacka koriandern. Vänd ihop couscous, koriander, basilikadressingen och tinade ärter.
- Morotstzatziki:
Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda ihop morötter och pressad vitlök med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Skär brödet i skivor, pensla med olja och grilla dem någon minut på var sida. Strö över lite salt strax före servering.
- Servera kycklingen direkt från grillen med tillbehören.
Publicerat den
16 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar