Sötman från aprikoserna och löken och sältan från osten gör den här spenatsalladen oemotståndlig.
Passar utmärkt till de marinerade kycklingfiléerna.
Instruktioner
- Börja med kycklingen.
- Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden.
Repa rosmarinen och hacka bladen grovt, balnda med resten av ingredienserna till marinaden.
- Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt.
Låt marinera i kylen ca 2 timmar.
- Lägg spenaten i en stor skål. Skala och skär löken i tunna klyftor, stek dem lätt i 1 msk olja, låt svalna.
- Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Blanda aprikoser och rödlök med spenaten.
Smula över osten men spara lite till garnering.
- Stek valnötterna hastigt i 1 msk olja och droppa på honungen. Rör om och ta upp direkt, låt svalna.
- Vispa ihop balsamvinäger, ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
- Toppa med resten av osten och de stekta valnötterna.
- Torka av kycklingfiléerna lätt. Grilla ca 3 minuter på varje sida.
- Skär citronen i halvor, grilla citronhalvorna med snittytan ned.
- Garnera kycklingen med lite rosmarinkvistar och pressa över citronjuice.
- Krydda ev med salt och peppar.
- Servera kyckligen med spenatsalladen.
Publicerat den
16 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar