Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kyckling med spenatsallad med ädelost och aprikoser

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Sötman från aprikoserna och löken och sältan från osten gör den här spenatsalladen oemotståndlig. Passar utmärkt till de marinerade kycklingfiléerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med kycklingen.
  2. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden. Repa rosmarinen och hacka bladen grovt, balnda med resten av ingredienserna till marinaden.
  3. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden och vänd runt. Låt marinera i kylen ca 2 timmar.
  4. Lägg spenaten i en stor skål. Skala och skär löken i tunna klyftor, stek dem lätt i 1 msk olja, låt svalna.
  5. Kärna ur och skär aprikoserna i tunna klyftor. Blanda aprikoser och rödlök med spenaten. Smula över osten men spara lite till garnering.
  6. Stek valnötterna hastigt i 1 msk olja och droppa på honungen. Rör om och ta upp direkt, låt svalna.
  7. Vispa ihop balsamvinäger, ½ dl olja, ½ tsk salt och 1 krm peppar. Häll dressingen över salladen och blanda runt.
  8. Toppa med resten av osten och de stekta valnötterna.
  9. Torka av kycklingfiléerna lätt. Grilla ca 3 minuter på varje sida.
  10. Skär citronen i halvor, grilla citronhalvorna med snittytan ned.
  11. Garnera kycklingen med lite rosmarinkvistar och pressa över citronjuice.
  12. Krydda ev med salt och peppar.
  13. Servera kyckligen med spenatsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.