Det går att byta ut koriandern mot bladpersilja eller basilika om man vill :)
Instruktioner
- Lägg kycklingfiléerna i en skål. Blanda finhackad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad. Salta och peppra. Lägg filéerna i marinaden ett tag.
- Sätt ugnen på 175 ºc. Grilla kycklingen på het kolgrill, 2 minuter på varje sida så att filéerna får fin färg runt om. Låt sedan köttet stekas klart i ugnen i ca 15 minuter. Då behåller kycklingen sin saftighet.
- Lägg matyoghurten i en bunke och blanda i olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad. Skala gurkan, dela den på längden och gröp bort kärnhuset med en sked. Riv gurkköttet grovt, krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
- Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar. Finhacka rödlöken och blanda med tomaterna i en bunke. Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås och limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera de varma kycklingfiléerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar