Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kycklingfilé med yoghurtdressing och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det går att byta ut koriandern mot bladpersilja eller basilika om man vill :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Blanda finhackad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad. Salta och peppra. Lägg filéerna i marinaden ett tag.
  2. Sätt ugnen på 175 ºc. Grilla kycklingen på het kolgrill, 2 minuter på varje sida så att filéerna får fin färg runt om. Låt sedan köttet stekas klart i ugnen i ca 15 minuter. Då behåller kycklingen sin saftighet.
  3. Lägg matyoghurten i en bunke och blanda i olivolja, pressad vitlök, honung och finstrimlade myntablad. Skala gurkan, dela den på längden och gröp bort kärnhuset med en sked. Riv gurkköttet grovt, krama ur vätskan och blanda ner gurkhacket i yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär tomaterna i klyftor, kärna ur dem och hacka klyftorna i mindre bitar. Finhacka rödlöken och blanda med tomaterna i en bunke. Tillsätt koriander, olivolja, sweet chilisås och limesaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera de varma kycklingfiléerna med den kalla yoghurtdressingen och tomatsalsan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.