Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med rabarbersås och varm linssallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sås:
  2. Ansa och finstrimla rabarbern. Lägg den i en kastrull tillsammans med rivet limeskal, limesaft, vatten, salt och socker.
  3. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaksätt med sambal oelek.
  4. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten, tillsätt redningen och koka upp. Ställ åt sidan.
  5. Linssallad:
  6. Koka upp vatten och salt. Lägg i linserna och låt dem koka 5 minuter.
  7. Bryt av den nedersta delen på sparrisen och skär den i 2-3 cm långa bitar. Låt dem koka med linserna ca 3 minuter.
  8. Låt rinna av.
  9. Hacka gräslöken och blanda med linserna.
  10. Grillad lax:
  11. Gnid in laxen med olja och krydda med salt. Grilla dem direkt över glöden, först med skinnsidan nedåt ca 2 minuter på varje sida.
  12. Servera laxen med linssallad och rabarbersås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.