Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lax med vit sparris, kålrabbisallad och sikromsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fira in sommaren med den här ljuvliga rätten ; nyskördad vit sparris och grillad lax ihop med färskpotatis, sikromsås och kålrabbisallad med smak av dill.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sparrisarna noga och skär av den nedre delen.
  2. Sallad: Skala gurka och kålrabbi och hyvla dem tunt med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften (skalet används i romsåsen). Rör ihop citornsaft, olivolja och dill. Vänd ner kålrabbi och gurka och smaka av med salt och peppar.
  3. Romsås: Blanda créme fraiche, rom och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grilla lax och sparris på direkt värme.
  5. Servera laxen med sparris, sallad, romsås och kokt potatis. Toppa med vattenkrasse eller babyspenat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.