Fira in sommaren med den här ljuvliga rätten ; nyskördad vit sparris och grillad lax ihop med färskpotatis, sikromsås och kålrabbisallad med smak av dill.
Instruktioner
- Skala sparrisarna noga och skär av den nedre delen.
- Sallad:
Skala gurka och kålrabbi och hyvla dem tunt med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften (skalet används i romsåsen). Rör ihop citornsaft, olivolja och dill. Vänd ner kålrabbi och gurka och smaka av med salt och peppar.
- Romsås:
Blanda créme fraiche, rom och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
- Grilla lax och sparris på direkt värme.
- Servera laxen med sparris, sallad, romsås och kokt potatis. Toppa med vattenkrasse eller babyspenat.
Publicerat den
4 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar