Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pestobakad lax med vit sparris, ruccolasallad och vitlökscrostini

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är god och lättlagad bjudmat...så smaklig måltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 180°C.
  2. Lax: Tina och torka av laxbitarna. Lägg laxen på en plåt och bred över 1–2 matskedar pesto på varje laxbit. Grädda laxen i ugn på 180°C i ca 12 minuter. Känn med en kniv i laxen. Om den är klar så delar den lätt på sig.
  3. Crostini: Rosta ciabattaskivorna i ugn på 180° eller i brödrost. Dra med vitlöksklyftan på den rostade ytan. Ringla över olivolja och salta.
  4. Sparris & Ruccolasallad Sjud sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Tag upp sparrisen och låt den ånga av. Skär sparrisen på längden 1 gång och lägg på ett fat. Blanda alla ingredienser utom ruccola och parmesan i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg röran på sparrisen, toppa med ruccola och servera med crostini.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.