Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad lövbiff med ramslökssmör, sparris, ägg och pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lövbiff på grillen är en riktig höjdare! Grillen måste vara glödhet. Lövbiffen ska studsa på gallret. Lövbiffen måste ätas direkt då den kommer från grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt köttet stå i rumstemperatur 30 minuter innan det ska grillas. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och fördela på t ex en plåt för att ånga av ordentligt.
  2. Ramslökssmör: Koka ihop schalottenlök och vinäger tills 1 msk vätska återstår. Mixa lök och vinäger med ramslök och smör till ett grönt fint smör. Smaka av med salt.
  3. Vänd runt potatisen i lite olja och grilla den till krispig yta (eventuellt med grillkorg). Grilla sparrisen i ca 3 minuter. Pensla köttet med olja och salta och peppra. Grilla 10 sekunder per sida över riktigt het glöd.
  4. Lägg potatis och sparris på ett fat, ringla över rapsolja, strö på persilja och salta. Servera lövbiffen med äggula, pepparrot och ramslökssmöret.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.